Vandpibe

Artikler som ligger under vandpibe tips (vis alle)

Hvordan pakker man True Cloudz?

26. Maj 2016

True Cloudz er en Vandpibe creme uden tobak, uden nikotin og uden tjære. Den fungerer som væske, hvor den fordamper ved omkring 150 grader og glycerinen skaber så en masse røg. Der findes mange forskellige smag og den fungerer egentlig rigtig godt.

Man kan pakke True Cloudz på 3 måder. Den er bedst at pakke med et phunnel hoved, da der ikke er huller i midten som kan blive tildækket.1. Den første metode er at ryge det alene. Det vil sige du smører et tyndt lag creme på over det hele. Ikke for tykt for det vil gå til spilde. Derefter tager du en serviet og tører kanten af hovedet af, så det ikke sætter sig i sølvpapiret eller din HMD (heat management device).

2. Den anden metode er at blande den med tobak. Det vil sige, at efter du har smurt cremen på, så fluff packer (løst) du tobakken ovenpå. Det er vigtigt det ikke er en dense pack (stramt) så tobakken kan ånde og cremen også kan få varme. Mængden af tobak skal som sædvanligt være til kanten af hovedet.

3. Den sidste metode er sandwich metoden, hvor du smører en smule True Cloudz på toppen også, så du har creme i bunden, tobak i midten og creme på toppen - nogen synes denne metode er bedre end metode nr 2, men personligt synes jeg ikke, at der er forskel. Det er også mere besværligt, da tobakken vil sætte sig fast til dine fingre.Du kan ryge True Cloudz med sølvpapir og med en varmeregulator. Hvis du ikke kan lide væske uden nikotin, så bland det med tobak. Ellers vil du ikke kunne lide True Cloudz. Hvis du ikke er til nikotin, så ryg det uden tobak. - følg også vores video og forvent voldsomme skyer.

Hvordan laver man en god vandpibe

02. Maj 2016

Velkommen til episode 2 ud af 3 om generelle ting for nybegyndere i vandpibe verdenen. I dag skal vi snakke om hvordan det er, man skal forberede vandpiben til når man skal ryge. 
I sidste episode lærte vi hvad de forskellige vandpibe dele hed, og dem vil jeg i denne del benytte, når jeg skal fortælle hvordan man laver en god vandpibe.

Til at starte med skal vi have vand i vandpibe vasen. Det er vigtigt hvor meget vand der skal være i vandpibe vasen og en tommelfingerregel er, at der skal være vand 2cm over downstem, altså ved røret i bunden af vores vandpibe. På en Khalil Mamoon vandpibe er det nemt at måle. Vandet skal nemlig bare dække bulen på downstem.

Vandpibe Vase Vand

Du starter med at holde vandpiben samt vasen ved siden af hinanden og ud af øjenkrogen bedømmer hvor meget vand der skal i vasen. Du fylder vand i og derefter sætter du din stem i vasen og kigger om vandniveauet er over bulen. Hvis den ikke er helt over, behøver du ikke tage din stem ud, men kan hælde mere vand i fra din hoved port(fra toppen af vandpiben). Når vandniveauet er tilpas, kan vi gå i gang med at pakke vandpibe hovedet.

For at pakke vandpibe hovedet skal du bruge tobak, sølvpapir og en nål til at prikke huller med. Først fylder du tobakken i hovedet ved at smuldre det løst ned uden at trykke på det. Derefter sørger du for at der ikke er noget tobak som stikker ud over kanten på hovedet.

Nu tager du dit vandpibe sølvpapir, vi anbefaler dobbelt lag, da der ellers kan komme for meget varme ned i hovedet. Hvis du bruger heavy duty, som er tykkere sølvpapir, kan du nøjes med 1 lag.
Vi putter nu sølvpapiret over hovedet og strammer godt til, så den får en tromme effekt.
Nu tager vi vores nål, og begynder at prikke huller i vandpibe hovedet. Mønsteret er ikke særlig vigtigt. Det vigtigste er, at der ikke er alt for mange huller men heller ikke alt for lidt og at hullerne er lige fordelt rundt i hovedet. 

Vandpibe hoved tobak sølvpapir

Vi putter nu hovedet på og putter kul på. Go ryger! 

Vandpibe pakning

02. Juli 2015

Hvis vandpiberøret er svært at montere på vandpibevasen, kan man prøve at fugte vandpibepakningen med vand. En ny vandpibepakning kan være lidt hård, og derfor oplever man det problem. Det er dog kun i starten, og med tiden behøver man ikke længere at fugte pakningen inden brug.