Vandpibe

Artikler som ligger under vandpibe kul (vis alle)

Hvordan laver man en god vandpibe

02. Maj 2016

Velkommen til episode 2 ud af 3 om generelle ting for nybegyndere i vandpibe verdenen. I dag skal vi snakke om hvordan det er, man skal forberede vandpiben til når man skal ryge. 
I sidste episode lærte vi hvad de forskellige vandpibe dele hed, og dem vil jeg i denne del benytte, når jeg skal fortælle hvordan man laver en god vandpibe.

Til at starte med skal vi have vand i vandpibe vasen. Det er vigtigt hvor meget vand der skal være i vandpibe vasen og en tommelfingerregel er, at der skal være vand 2cm over downstem, altså ved røret i bunden af vores vandpibe. På en Khalil Mamoon vandpibe er det nemt at måle. Vandet skal nemlig bare dække bulen på downstem.

Vandpibe Vase Vand

Du starter med at holde vandpiben samt vasen ved siden af hinanden og ud af øjenkrogen bedømmer hvor meget vand der skal i vasen. Du fylder vand i og derefter sætter du din stem i vasen og kigger om vandniveauet er over bulen. Hvis den ikke er helt over, behøver du ikke tage din stem ud, men kan hælde mere vand i fra din hoved port(fra toppen af vandpiben). Når vandniveauet er tilpas, kan vi gå i gang med at pakke vandpibe hovedet.

For at pakke vandpibe hovedet skal du bruge tobak, sølvpapir og en nål til at prikke huller med. Først fylder du tobakken i hovedet ved at smuldre det løst ned uden at trykke på det. Derefter sørger du for at der ikke er noget tobak som stikker ud over kanten på hovedet.

Nu tager du dit vandpibe sølvpapir, vi anbefaler dobbelt lag, da der ellers kan komme for meget varme ned i hovedet. Hvis du bruger heavy duty, som er tykkere sølvpapir, kan du nøjes med 1 lag.
Vi putter nu sølvpapiret over hovedet og strammer godt til, så den får en tromme effekt.
Nu tager vi vores nål, og begynder at prikke huller i vandpibe hovedet. Mønsteret er ikke særlig vigtigt. Det vigtigste er, at der ikke er alt for mange huller men heller ikke alt for lidt og at hullerne er lige fordelt rundt i hovedet. 

Vandpibe hoved tobak sølvpapir

Vi putter nu hovedet på og putter kul på. Go ryger! 

Hvilket vandpibe kul skal jeg købe?

09. Juni 2015

Der findes to forskellige typer af vandpibe kul på markedet; letantændelig kul (venstre billede) og naturkul (højre billede).

Letantændelig vandpibe kul
Fordel: nemmere at tænde (fx med en lighter) ift. naturkul
Ulempe: giver vandpibe tobakken en dårlig smag

Naturkul
Fordel: du undgår den dårlige smag som du kan få ved brug af letantændelig vandpibe kul
Fordel: kullet brænder i længere tid ift. letantændelig vandpibe kul
Ulempe: det tager længere tid at tænde kullet (man skal bruge en vandpibe kultænder) ift. letantændelig vandpibe kul

Råd: Vi vil anbefale, at man altid køber naturkul, hvis man har adgang til et komfur eller en vandpibe kultænder, som man kan tænde kullet ved hjælp af. Det giver en bedre tobak smag og kullet kan brænde i længere tid.

Hvordan tænder man vandpibe kullene med en vandpibe kultænder?

30. Marts 2015

Et råd til dem der tænder kul på en kultænder.

Lav en kegle som denne på billedet, så sætter det hurtigere gang i vandpibe kullene ved at den trækker kold luft for neden og smider varmt luft ud i toppen.

Det giver træk i keglen og en ekstrem varme.