Vandpibe

Artikler som ligger under vandpibe guide (vis alle)

Hvordan laver man en god vandpibe

02. Maj 2016

Velkommen til episode 2 ud af 3 om generelle ting for nybegyndere i vandpibe verdenen. I dag skal vi snakke om hvordan det er, man skal forberede vandpiben til når man skal ryge. 
I sidste episode lærte vi hvad de forskellige vandpibe dele hed, og dem vil jeg i denne del benytte, når jeg skal fortælle hvordan man laver en god vandpibe.

Til at starte med skal vi have vand i vandpibe vasen. Det er vigtigt hvor meget vand der skal være i vandpibe vasen og en tommelfingerregel er, at der skal være vand 2cm over downstem, altså ved røret i bunden af vores vandpibe. På en Khalil Mamoon vandpibe er det nemt at måle. Vandet skal nemlig bare dække bulen på downstem.

Vandpibe Vase Vand

Du starter med at holde vandpiben samt vasen ved siden af hinanden og ud af øjenkrogen bedømmer hvor meget vand der skal i vasen. Du fylder vand i og derefter sætter du din stem i vasen og kigger om vandniveauet er over bulen. Hvis den ikke er helt over, behøver du ikke tage din stem ud, men kan hælde mere vand i fra din hoved port(fra toppen af vandpiben). Når vandniveauet er tilpas, kan vi gå i gang med at pakke vandpibe hovedet.

For at pakke vandpibe hovedet skal du bruge tobak, sølvpapir og en nål til at prikke huller med. Først fylder du tobakken i hovedet ved at smuldre det løst ned uden at trykke på det. Derefter sørger du for at der ikke er noget tobak som stikker ud over kanten på hovedet.

Nu tager du dit vandpibe sølvpapir, vi anbefaler dobbelt lag, da der ellers kan komme for meget varme ned i hovedet. Hvis du bruger heavy duty, som er tykkere sølvpapir, kan du nøjes med 1 lag.
Vi putter nu sølvpapiret over hovedet og strammer godt til, så den får en tromme effekt.
Nu tager vi vores nål, og begynder at prikke huller i vandpibe hovedet. Mønsteret er ikke særlig vigtigt. Det vigtigste er, at der ikke er alt for mange huller men heller ikke alt for lidt og at hullerne er lige fordelt rundt i hovedet. 

Vandpibe hoved tobak sølvpapir

Vi putter nu hovedet på og putter kul på. Go ryger! 

Hvordan samler man en vandpibe?

24. April 2016

Velkommen til alle vandpibe entusiaster og de kommende vandpibe rygere.

De næste 2-3 indlæg her på bloggen vil spole tilbage i tiden, hvor din viden indenfor vandpiben lige var begyndt at spirre. Jeg vil i de næste par indlæg vende tilbage til de basale ting, såsom navne på forskellige dele i en vandpibe, hvordan man sammensætter dem og til sidst hvordan man forbereder vandpiben og ryger på den. Så kort sagt vil vi skrive nogle vandpibe guide.

Dette er så første del, hvor jeg vil snakke om, hvad de forskellige dele på din vandpibe hedder.
Når du køber en vandpibe, så får du:

Selve vandpiben, denne hedder også en "stem" på engelsk eller "røre" på dansk. Det er kernen, hvor alle dine dele som medfølger til vandpiben skal sidde i.

Vasen, denne putter man i bunden af sin vandpibe, hvor der stikker et langt rør ud, også kaldet "downstem". Man benytter den medfulgte pakning til at sikre en tæt forbindelse. OBS: Det ville være en god ide at putte din vase pakning ned i varmt vand i et stykke tid så den bliver lettere at arbejde med. Det kan godt være en udfordring at putte din stem på vasen, hvis den er ny og tør.Askebakken, denne putter man på den anden ende, altså toppen af vandpiben. En askebakke er nyttig, når man skal aske sine kul eller rykke rundt på dem.Hovedet, dette sættes på toppen af vandpiben. Her bruges den mellemstore pakning, igen for at sikre en tæt forbindelse.Slangen, denne sættes i den sidste port som hedder slange porten eller "hose port" på engelsk. Her bruger du så den sidste pakning til at sikre at den er lufttæt, samt, at slangen ikke falder ud.Til sidst får du også en tang med til at kunne rykke rundt på dine kul. Prøv ihvertfald ikke at gøre det med hånden... ?.

Følg med i næste indlæg hvor jeg vil snakke om forberedelsen af vandpiben.