Vandpibe

Artikler som ligger under sølvpapir (vis alle)

Hvordan laver man en god vandpibe

02. Maj 2016

Velkommen til episode 2 ud af 3 om generelle ting for nybegyndere i vandpibe verdenen. I dag skal vi snakke om hvordan det er, man skal forberede vandpiben til når man skal ryge. 
I sidste episode lærte vi hvad de forskellige vandpibe dele hed, og dem vil jeg i denne del benytte, når jeg skal fortælle hvordan man laver en god vandpibe.

Til at starte med skal vi have vand i vandpibe vasen. Det er vigtigt hvor meget vand der skal være i vandpibe vasen og en tommelfingerregel er, at der skal være vand 2cm over downstem, altså ved røret i bunden af vores vandpibe. På en Khalil Mamoon vandpibe er det nemt at måle. Vandet skal nemlig bare dække bulen på downstem.

Vandpibe Vase Vand

Du starter med at holde vandpiben samt vasen ved siden af hinanden og ud af øjenkrogen bedømmer hvor meget vand der skal i vasen. Du fylder vand i og derefter sætter du din stem i vasen og kigger om vandniveauet er over bulen. Hvis den ikke er helt over, behøver du ikke tage din stem ud, men kan hælde mere vand i fra din hoved port(fra toppen af vandpiben). Når vandniveauet er tilpas, kan vi gå i gang med at pakke vandpibe hovedet.

For at pakke vandpibe hovedet skal du bruge tobak, sølvpapir og en nål til at prikke huller med. Først fylder du tobakken i hovedet ved at smuldre det løst ned uden at trykke på det. Derefter sørger du for at der ikke er noget tobak som stikker ud over kanten på hovedet.

Nu tager du dit vandpibe sølvpapir, vi anbefaler dobbelt lag, da der ellers kan komme for meget varme ned i hovedet. Hvis du bruger heavy duty, som er tykkere sølvpapir, kan du nøjes med 1 lag.
Vi putter nu sølvpapiret over hovedet og strammer godt til, så den får en tromme effekt.
Nu tager vi vores nål, og begynder at prikke huller i vandpibe hovedet. Mønsteret er ikke særlig vigtigt. Det vigtigste er, at der ikke er alt for mange huller men heller ikke alt for lidt og at hullerne er lige fordelt rundt i hovedet. 

Vandpibe hoved tobak sølvpapir

Vi putter nu hovedet på og putter kul på. Go ryger! 

Kaloud Samsaris Vandpibehoved

07. August 2015

I denne artikel sætter vi fokus på det populære vandpibehoved Kaloud Samsaris.

Kaloud Samsaris er lavet af silikone, som gør, at det kan holde på varmen, hvilket gør smagen, og dermed din rygning, meget bedre. Derudover gør silikonen, at hovedet næsten passer på samtlige vandpiber.

Men man kan ikke snakke om Kaloud Samsaris, uden at nævne Kaloud Lotus. For selvom Samaris er et godt vandpibehoved, får man ikke nær samme oplevelse uden Kaloud Lotus. De to produkter er nemlig skræddersyet til hinanden, hvilket gør dem til et af de bedste par indenfor vandpibeudstyr. 

Tips, tricks og andet brugbart information:

Ved brug af både Samsaris og Lotus, kan man på længere sigt spare mange penge, eftersom det kun kræver to naturkul at få den bedste oplevelse.

Nu når vi er inde på kul, skal det nævnes, at ”Cococha Guld” er at favorisere eftersom to af disse passer perfekt i en Lotus. ”Cococha Blå” er mindre og er mere velegnet til sølvpapir.

Når man pakker* er det vigtigt med Samsaris, at man pakker det ”løst”. Mange tror at jo mere tobak, jo bedre/mere smag. Men sådan forholder dig sig ikke – hvert fald ikke med Samsaris. Hér er det vigtigt at putte tobakken løst i, for at få den bedste smag. Derfor kan man med fordel skære sin tobak i mindre stykker.

Sidst, men ikke mindst, et trick til optænding af naturkul. For eftersom der bruges naturkul, skal der meget mere varme til, end for eksempel Habibi kul. Derfor er det vigtigt at købe en vandpibe kultænder, som minder om en mobil kogeplade. Når man har anskaffet sig sådan en, kan man med fordel lave et ”tårn” af sølvpapir for at kullene hurtigere bliver antændt. (Man laver en cylinder af sølvpapir, som man derefter putter over sine kul på kultænderen. På denne måde sparer man utrolig meget tid.