Hvordan renser man sin vandpibe?

Opslået af Vandpibe Hjælp d.

Denne gang skal vi snakke om, hvordan man renser en vandpibe og sørger for, at den holder mange år.

Det første vi skal snakke om er, hvordan man renser sin vandpibe hoved.

Egyptisk lerhoved

Hvis du har et egyptisk lerhoved er det en god ide at lade det køle af, inden du vasker det, da temperaturchok kan resultere i bittesmå revner i hovedet som ikke kan ses med øjet. Det vil så resultere i at saften i vandpibe tobakken vil begynde at sive ud, når hovedet er blevet varmt og har udvidet sig. Vent lidt med at vaske vandpibe hovedet til når du kan holde det uden det brænder din hånd, så fjern tobakken og skyld med lunken vand.

Vandet i vasen hælder du ud og hælder nyt vand i og begynder med at skrubbe med en vase børste. Ellers så kan du nøjes med at ryste vandet rundt i vasen. Hæld nu vandet ud og vasen er rengjort.

For at gøre dit stem rent, altså selve vandpibe røret, skyller du bare med vand. Glem ikke slangeporten. Når du har skyllet kan du evt. tage en børste og skrubbe.

Sværere er det ikke! Det altid en god ide at vaske sin vandpibe lige efter man har røget, så man slipper for rust og oxidation. De mest almindelige vandpiber er lavet af messing i bundrøret(downstem) så de kan begynde at oxidere og blive glat og klam udenpå. Du kan også risikere at smagen vil sætte sig i piben. I sådanne tilfælde anbefaler vi, at man blander noget citronsyre op i vand og skyller med det. Når du har renset vandpiben så sørg for at tørre den, så den ikke er våd.

Vi håber disse episoder var nyttige.

Tak for denne gang. 


Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →